Det finns många fördelar med att köra elbil i Stockholm. Du minskar på dina koldioxidutsläpp samtidigt som du kan köra bil riktigt billigt. Med elbil kan du köra överallt och det är även enkelt att ladda när du är i stan. Det bästa är dock att ha egen laddbox hemma så att bilen alltid är fulladdad.

Intresset för att köra elbil har ökat markant de sista åren. Fler och fler svenskar kör på el, istället för bensin eller diesel. Du kommer att spara tusenlappar med elbil. När du köper elbil bör du också installera en laddbox eller laddstolpe i ditt garage eller på din uppfart. Då kan du alltid ha bilen körklar. Det är många svenskar som väljer Efuel när de köper egen laddstation. De kommer först att kontrollera din elcentral, sedan installera laddboxen eller laddstolpen, inklusive göra hål i väggen om det behövs. Du har sedan alltid tillgång till deras support utan extra kostnad. Köp din laddbox hos https://www.efuel.se/ladda-hemma och få hjälp hela vägen.

Kör elbil

Tänk att få sätta sig i en klimatsmart bil och kunna köra med gott klimatsamvete. Tillhör du den del av befolkningen som verkligen gillar att sitta bakom ratten är elbil nästan ett måste. Det absolut bästa är att kombinera elbil med solceller för att köra så grönt och billigt som möjligt. Om du idag äger en elbil kommer egen laddbox eller laddstolpe bli ett lyft i vardagen. En stor fördel med just Efuels laddstationer är att du kontrollerar allt i din mobil. Du kan alltså sitta på jobbet och välja att ladda bilen för att vara säker på att det ska finnas nog med el i bilen för en längre körning.

Elbil i Stockholm

Idag kan du ladda bilen på 4000 platser i Stockholm. Eftersom staden har höga miljömål kommer det att byggas än fler platser. Det gör det enkelt och bekvämt att ladda bilen på stan. När du köper elbil kan det vara klokt att tänka igenom hur mycket du kommer att köra utanför stan och hur mycket bilen kommer att användas i city. Om planen är att köra i city kan du med fördel köpa en mindre elbil. Den kräver inte mycket ström och är lätt att parkera. Planerar du att använda elbilen på semestern kan det vara smart att köpa en lite större elbil. Elbilarna får bara längre räckvidd för varje år och fungerar bra på semestern. Idag finns det även många SUV:ar som går på el.

Eftersom klimatpolitiken kommer att skärpas åt i framtiden än mer underlättar det att köra elbil redan nu. Eftersom EU har som mål att fasa ut fossildrivna bilar kommer inte bensin eller diesel att bli märkbart billigare. Däremot satsas det stort på grön el, både i Stockholm och hela landet. Därför finns det bara fördelar med att köra elbil, särskilt om du bor i Stockholm:

  • Bättre för klimatet
  • Billigare för plånboken i långa loppet
  • Reglerna i Stockholm stad gynnas elbilar
  • Det finns många laddplatser

I framtiden kommer det främst att finnas elbilar innanför tullarna. Mycket bättre för klimatet och mindre buller för de boende.