Är du beroende av din bil för jobbet eller i privatlivet? Då kan det vara besvärligt om bilen fastnat i besiktningen, särskilt om du har ont om pengar i plånboken. I den här artikeln får du tips om vad du ska tänka på när du ska låna pengar för att laga bilen.

Du har precis besiktigat bilen och fått reda på att du behöver byta ut bromsarna. Dessutom är underredet rostigt. Det här är förstås problem som du bör rätta till så fort som möjligt, att köra runt med trasiga bromsar är en trafikfara. Utöver det riskerar du större kostnader på sikt om du inte rättar till felen. Problemet är bara att du inte har råd just nu. Hos Brixo kan du ta ett lån med fördelaktiga villkor och ha pengarna på kontot på ansökningsdagen.

Tänk klokt när det gäller reparationskostnaderna och lånet

Sen gäller förstås att du väljer klokt när du ska laga bilen. Som Expressen skriver:

”Det kan verkligen löna sig att ta en stund vid datorn och leta efter reservdelar från utlandet.” (källa: Expressen)

Jämför och gör efterforskningar på reservdelarna. Läs också på om vad olika typer av reparationer kostar, om du behöver genomföra dem hos en bilverkstad. När det gäller själva lånet gäller samma rekommendationer som du alltid ska tänka på när du tar ett lån. Se upp för lån med dåliga villkor och tänk igenom vilken budget du har att röra dig med. Titta framför allt på marginalerna i din egen ekonomi: hur mycket pengar har du råd att avvara varje månad? Det avgör hur mycket du kan låna.